12 Μαρτίου 2022
«Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με τις ανατιμήσεις όχι μόνο στην ενέργεια αλλά σε πολλά προϊόντα. Η κυβέρνηση αναπτύσσει κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι δίπλα στους πολίτες, να στηρίξει νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες. Ήδη από τον Σεπτέμβριο άλλωστε πήρε μέτρα 2.5 δις για να στηρίξει την ελληνική κοινωνία», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στον Radio North 98.0 και στους δημοσιογράφους Βαγγέλη Μωυσή και Ειρήνη Γκέλη.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Αναστασιάδης στην πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής για κοινή ευρωπαϊκή στήριξη των καταναλωτών από τις συνέπειες του πολέμου επισημαίνοντας:«Αυτό ξανάγινε στην περίοδο της πανδημίας με επιτυχία άρα έχει ένα προηγούμενο η Ευρωπαϊκή Ένωση, αρκεί οι αποφάσεις να ληφθούν γρήγορα. Πρωτίστως να ευχηθούμε να τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος γιατί αυτή τη στιγμή κινούμαστε σε ένα ρευστό περιβάλλον και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Χρειάζεται σύνεση, ψυχραιμία και αλληλεγγύη».
Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της κοινής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής με το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), που με πρωτοβουλία του ίδιου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη (14 -17 Μαρτίου 2022) και θα έχει ως θέμα τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, καθώς και στην ημερίδα «Εγνατία των λιμένων. Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αλεξανδρούπολη», που θα την πλαισιώσει.
«Πρώτη φορά επιτροπή του Κοινοβουλίου συνεδριάζει εκτός Αθηνών και αυτό είναι σημαντικό για τη Θεσσαλονίκη. Είχα την ιδέα αυτή εδώ και δύο χρόνια και έκανα την πρόταση στον πρόεδρο της Βουλής ο οποίος και την αποδέχτηκε. Η Θεσσαλονίκη θα είναι αυτές τις μέρες το επίκεντρο του οικουμενικού ελληνισμού», επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης.
Σε ερώτηση για το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η ενιαία αντιμετώπιση είναι ο πλέον ενδεδειγμένος δρόμος: «Υπάρχει Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής, των χριστιανικών πληθυσμών κι αυτό είναι ένα ζήτημα που έφερα και προσωπικά στη Βουλή. Οι ξένοι δεν μπορούν να καταλάβουν το συναίσθημα κάθε ομάδας, βλέπουν το έθνος ως σύνολο και έτσι το αντιμετωπίζουν. Γίνεται προσπάθεια ώστε η ελληνική Πολιτεία να αντιμετωπίσει ενιαία το ζήτημα της Γενοκτονίας και έτσι να διεκδικήσουμε τη διεθνή αναγνώριση».