20 Δεκεμβρίου 2021
Συνέντευξη στον 102 FM της ΕΡΤ3
«Ο νέος προϋπολογισμός μας οδηγεί στην κανονικότητα. Ξεπερνάμε την κρίση, την προσαρμογή που είχαμε το 2021 και μπαίνουμε σε μία περίοδο ανάκαμψης και ανάπτυξης. Είναι ένας προϋπολογισμός ελπιδοφόρος, αισιόδοξος», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στον 102 FMτης ΕΡΤ3 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Καραμαούνα.
Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις βασικές αρχές της κυβερνητικής πολιτικήςπου αποσκοπεί στην ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών: «Δεν επιβάλλουμε νέους φόρους, αντιθέτως έχουμε ελαφρύνσεις στη φορολογία και αύξηση του κατώτατου μισθού. Γίνεται μία ουσιαστική παρέμβαση για να στηρίξουμε τις ευάλωτες οικογένειες και τις επιχειρήσεις από την ενεργειακή κρίση κι αυτό σημαίνει αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων. Υπάρχουν επιπλέον θετικές παρεμβάσεις για τις επενδύσεις και για όλους τους τομείς της οικονομίας».
Ειδικά για την προστασία και ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, ένα ζήτημα που ανέδειξε και ο ίδιος με τις προτάσεις για γενναία μέτρα τις οποίες κατέθεσε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε:«Όντας βουλευτής περιφέρειας που σε μεγάλο ποσοστό κατοικείται από αγροτικό πληθυσμό, γνωρίζω εδώ και καιρό ότι η ενεργειακή κρίση έπληξε και τον αγροτικό κόσμο μέσα από την αύξηση της τιμής του ρεύματος. Οι λογαριασμοί που φτάνουν είναι διπλάσιοι και υπερδιπλάσιοι. Αυτό είναι δυσβάσταχτο για τους αγρότες κι επιπλέον κάνει μη ανταγωνιστικά τα προϊόντα, άρα δημιουργεί πρόβλημα και στην καλλιέργεια και στην παραγωγή του πρωτογενούς τομέα. Ζήτησα από τον υπουργό Οικονομικών να πάρει μέτρα η κυβέρνηση ώστε να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της επιβάρυνσης που ήρθε από τη “ρήτρα αναπροσαρμογής” στα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας, πρόταση που έγινε αποδεκτή, όπως ακούσαμε από όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός το Σάββατο το βράδυ».
Γενναία μέτρα προτείνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης και για ένα άλλο ένα κρίσιμο ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας: «Ζήτησα να στηριχτεί η πολύτεκνη οικογένεια και η τεκνοποίηση, καθώς το δημογραφικό είναι οξύτατο πρόβλημα. Οι μελέτες δείχνουν ότι σε μερικά χρόνια θα είμαστε μία γηρασμένη πλειοψηφία. Χρειάζεται κάποτε οι κυβερνήσεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάρουμε γενναία μέτρα για τις οικογένειες που θέλουν να τεκνοποιήσουν καθώς και για τις πολύτεκνες οικογένειες. Να θυμίσω ότι επί κυβερνήσεως Καραμανλή το 2005 είχαν ληφθεί μέτρα για την πολύτεκνη οικογένεια και τότε είχαμε θετική εξέλιξη όσον αφορά τις γεννήσεις και τους θανάτους. Τα μέτρα καταργήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ το 2010 και επανήλθαν από αυτήν την κυβέρνηση -όπως για παράδειγμα το επίδομα γέννας ύψους 2.000 ευρώ. Δεν είναι αρκετά όμως για να ανατρέψουμε την πτωτική πορεία των γεννήσεων σε σύγκριση με τους θανάτους. Είναι σημαντικό για τη χώρα μας να μπορέσουμε να είμαστε μία κοινωνία με νέους ανθρώπους, μία ζωντανή κοινωνία και όχι γηρασμένη, φθίνουσα».
Καταλήγοντας ο κ. Αναστασιάδης παρατήρησε: «Ο νέος χρόνος στη συνείδηση όλων μας είναι μία νέα αρχή. Από αυτή την άποψη η αναμονή της έλευσης του 2022 είναι αισιόδοξη και ελπιδοφόρα».