20 Ιουλίου 2014
20 Ιουλίου 2014 Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ
Εδώ και δεκαετίες το δημογραφικό αποτελεί το μεγαλύτερο Εθνικό πρόβλημα, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την ασφάλεια ,την οικονομία, την εθνική συνοχή.
Οι δημογραφικές εκτιμήσεις ακούγονται σαν ένα σήμα κινδύνου, σαν κραυγή αγωνίας, από ένα έθνος που χάνεται, καθώς τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.
Η δραματική μείωση των γεννήσεων βάζει το Ελληνικό Έθνος και το Κράτος σε έναν επικίνδυνο κύκλο παρακμής.
Είναι ενδεικτικό ότι ενώ το έτος 1980 οι γεννήσεις στη χώρα μας ήταν 148.000,το έτος 2012 κατέπεσαν στις 100.371, από τις οποίες το τριάντα τις εκατό, περίπου, είναι αλλοδαποί- μετανάστες, οπότε οι γεννήσεις των Ελλήνων έπεσαν, περίπου, στις 70.000.
Εκτιμάται δε, πως αν η πτωτική πορεία των γεννήσεων συνεχιστεί ,το έτος 2050 ο πληθυσμός της χώρας θα είναι 8.500.000 με το εξήντα τις εκατό των Ελλήνων να είναι πάνω απο 65 ετών, ενώ στο τέλος του αιώνα ο Ελληνικός πληθυσμός θα είναι δύο με τρία εκατομμύρια.
Το υψηλό ποσοστό ανεργίας, η εργασιακή ανασφάλεια και η ανάγκη απασχόλησης και των δύο γονέων, η έλλειψη πλαισίου προστασίας και ενίσχυσης της πολύτεκνης οικογένειας, επιτρέπουν, στην καλύτερη περίπτωση, στα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν μόνο ένα παιδί.
Τα κίνητρα που είχαν δρομολογηθεί από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ., την περίοδο 2004-2009, βελτίωσαν τους δείκτες αλλά δεν ήταν αρκετά για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Σήμερα τα περισσότερα απο αυτά έχουν καταργηθεί και η κατάσταση επιδεινώνεται , με το έτος 2012 να θεωρείται η χειρότερη δημογραφικά χρονιά, από το έτος 1940.
Η Ελλάδα γερνάει. Ο πληθυσμός της μειώνεται και η δύναμη και η ισχύς του Έθνους συρρικνώνονται επικίνδυνα ενώ τα πληθυσμιακά κενά στην ύπαιθρο και ιδίως στην παραμεθόριο, αποτελούν ήδη σοβαρότατο κίνδυνο για τη χώρα.
Είμαστε η Τρίτη γερασμένη χώρα στον κόσμο.
<< Οι Έλληνες βρίσκονται σε μία μάχη για τη σωτηρία τους και οι πιθανότητες είναι εναντίον τους>> γράφουν σε άρθρο τους οι New York Times στις 14 Δεκεμβρίου 2013, αναφερόμενοι στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος
Είναι γεγονός ότι αυτή την περίοδο αντιμετωπίζουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όμως το υπ’ αριθμούν ένα πρόβλημα και κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι το δημογραφικό, η λύση του οποίου θα αποτελέσει λύση για τα προβλήματα του τόπου.
Γι αυτό, επιτέλους, πρέπει να αναθεωρήσουμε την πολιτική μας και να δημιουργήσουμε ουσιαστικά κίνητρα για τους νέους γονείς.
Να ενθαρρύνουμε και να στηρίξουμε τους υποψήφιους γονείς.
Απαιτείται το δημογραφικό πρόβλημα να αντιμετωπισθεί από τις κυβερνήσεις, τα όργανα της πολιτείας, την αυτοδιοίκηση, και το σύνολο της κοινωνίας ως στρατηγικό και μείζον θέμα για τον Ελληνισμό και την ύπαρξή του.
Σαν τέτοιο πρέπει να αναδειχθεί και να εμπεδωθεί στη συνείδηση όλων μας.
Αυτό όμως πρέπει να γίνει τώρα με μέτρα θαρραλέα, ρεαλιστικά και πάρα πολύ ακριβά για να δώσουν ισχυρά κίνητρα στους νέους για τεκνοποίηση.
Διαφορετικά ο Ελληνισμός είναι καταδικασμένος σε αφανισμό.
ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ Ν.Δ. Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ